Pages

21. november 2010

Vormsi Stonehenge



Möödunud nädalavahetus viis mind Vormsile, kus väikese ringsõidu ajal jäi silma, et Vormsi Püha Olavi kirikul ei ole torni... See-eest oli Saxby majaka lähistel põnev leida inimkätega rajatud torne, mis tegelikult on looduskaitsjate sõnul taunitavad, kuna tegemist on mereranna reostamise ja varisemisohtlike objektidega. Aga tõepoolest - nagu päris meie Stonehenge kohe! Tornide kõrgus ulatus paarikümnest sentimeetrist paari meetrini, võibolla rohkemgi. Ilmselgelt on tegu inimeste ürgse instinktiga jätta endast maha mingi märk, kuid mina tegin mälestuseks hoopis mõne pildi.
Saxby paepaljandil seistes oli näha, kuidas meri randa lõhub ja merepiir majakale läheneb. Kükitades ja lubjakivi lähemalt uurides võis eest leida rikkalikult kivistisi - enam kui 400 miljoni aasta vanuseid kivistunud säilmeid.
Kahjuks oli ilm sügiseselt sompus ja tuuline ning reisi eesmärk ei soosinud rohkem pildistamist. Seetõttu jään lootma, et satun mingil soojemal ajal taas kord Vormsile, sest seekordne saarekülastus jäi lühikeseks.

4 kommentaari:

  1. Lahe igatahes, ma olen juba ammu tahtnud Vormsile saada, aga näe, pole õnnestunud. :)

    VastaKustuta
  2. Mina olen ka sinna kahjuks ainult talvel sattunud aga teinekord siis tean, keda kaasa kutsuda!

    VastaKustuta
  3. UHuu!Mina pole kordagi käinud, tahaks ka kunagi sinna ...

    VastaKustuta
  4. ei ole minagi sinna sattunud ... me peaksime kunagi ühiskülastuse tegema .. keegi ei ole ju sattunud sinna suvel :P

    VastaKustuta