Pages

12. juuli 2010

Minu merepidu

Mul ei olnud mõttes siia nii tihedalt sissekandeid teha, kuid nädalavahetusel toimunu väärib seda vist küll.
Ilm oli super ja seetõttu sai plaani võetud väike paaditripp koos telkimisega. Paadi sisselaskmiseks valisime Noarootsis asuva Österby sadama, kus asub eelmise sajandi alguses kohalike talumeeste poolt rajatud raudkividest ca 265 m pikkune sadamamuul.
Kuna paadimootori töökorda seadmine võttis aega rohkem, kui plaanisime, oli mul võimalus jälgida sadamas toimuvat.
Muuli ääres ujujaid oli ja tuli pidevalt juurde, üks seltskond noori seadis end aga ujuma otse kanalisse, kus rõõmsate kilgete saatel nauditi mööduvate paatide tekitatud laineid. 



Väikese Kübarrahu laiu olid sõna otseses mõttes hõivanud kajakad, luiged ja kormoranid, kes meie lähenedes kõva kisa hakkasid tegema...
Mind pani imestama, et nad olid nii sõbralikult koos, külg külje kõrval...


Jahte ja kaatreid oli Haapsalu tagalahes väga palju liikumas ...

Dirhami sadamas avanes vaade mulle armsaks saanud Põõsaspea neemele.

Kuna merel oli veidikenegi rohkem tuult, kui mandril, lasime end lainetel lihtsalt kanda ja kiigutada. Küll oli mõnus :)
Vahva oli paadist uurida merepõhja ja vees kasvavaid taimi...


Kirusin end koju mahajäänud harjumuspärase fotokaamera pärast, kuid päikeseloojang Österby lähedal, vaatega Ramsi poolsaare poole oli siiski võrratu! Mõned pildid:


Päris loojangu ajaks jõudsime telkimispaika Ramsi poolsaarele. See neemetipp on Eesti mandriosa läänepoolseim punkt, kust avaneb kaunis vaade Vormsi saarele ja saart mandrist lahutavale Voosi kurgule.


Telkimisest, elevandi suurustest sääskedest ja ostmata jäänud „OFF“-ist ma aga täna ei räägi  :)

Päikest!

6 kommentaari:

  1. Piltide laadimisega olen jälle midagi valesti teinud, esimeses sissekandes jäid pildid liiga suured....nüüd aga väikesed ja ei avanegi.
    Sry, eks ma harjutan veel kätt!

    VastaKustuta
  2. Ma üritasin mitu korda kommida ja natike pildi suurustest seletusi anda, aga miskipärast ei võtnud vastu!Proovin nüüd uuesti!

    VastaKustuta
  3. Ma olen vist kaotanud selle emaili, kus õpetatakse päris suure foto allalaadimiseks tehtavad seadistused bloggeris. Selle saatis mulle ArvoS. Kui Sind, Ringa, huvitab see, siis ta kindlasti saab Sulle selle õpetuse saata. Kirjuta ta blogis: fotohetked.blogspot.com olevale emailile.

    VastaKustuta
  4. Tänan Sind! Vaatan, mis teha annab :))

    VastaKustuta
  5. mnjah, ega kandeid polegi vaja teha käsu korras, vaid ikka siis kui soovid midagi öelda või teistega jagada ;)
    aga piltidest .. mulle jäi ka silma esimeses kandes et pilte on ebamugav vaadata kuna nad on liialt suured. Pildid võiks enne tõesti parajaks vähendada ... Ma ei oska arvata, mida kasutab ArvoS, aga mina ise vähendan pilte enne blogisse laadimist suurusele pikem külg 700 pikslit ja lühem siis sellele vastav. Võib kasutada ka suurust - pikem külg 800 pikslit ... need suurused peaksid mahtuma kenasti enamike arvutite kuvarile ja pildi vaatamine ei ole tülikas. Peale pildi vähendamist tuleks kindlasti teha pildile järelteravustamine. Pildi vähendamist ja järelteravustamist on kirjeldatud väga selgelt siin http://www.looduspilt.ee/?page=artikkel&aid=72
    Ma ei hakka seda üle kirjutama. Loodan et sellest on abi. ;)

    VastaKustuta
  6. Tänud, eksvist! Looduspildi lehte jälgin juba pikemat aega, kuid see artikkel oli kuidagi märkamata jäänud! Hea ja õpetlik!

    VastaKustuta