Pages

18. märts 2013

Minu esimesed virmalised

Eile, 17. märtsi õhtul ja öösel möllanud magnettorm tõi taevasse imelise virmaliste vaatemängu, tänu millele ka mina oma käe selle imelise nähtuse pildistamisel valgeks sain.
 ISO 800, f/ 5,0, ja 25s, kell 23.19
Kuna väljas oli pildistamise hetkel -15,5 kraadi külma ja peas tagus hommikune varajane ärkamine, jäid suuremad katsetused sel korral ära.
 ISO 800, f/ 8,0, ja 30s, kell 23.06
 Mine tea kas ja millal järgmine võimalus tuleb, kuid õnnelik olen ma ikkagi, seda kuulutasin ka üksi seal põldude vahel hõisates avalikult ja valjuhäälselt! Näha oma silmaga Eestimaal virmalisi ja neid ka läbi kaamerasilma pildile püüda....
ISO 800, f/ 5,6, ja 30s, kell 23.28
Üks minu unistustest on täitunud!
Järgmine unistus on seda kõike teha paremini :)

12 kommentaari:

  1. Uhh! Minagi unistan nende nägemisest ja ehk ka pildistamisest! Aga pole piltidel ju vigu miskit, isegi tähed siravad taevalaotuses...

    VastaKustuta
  2. Pildid on vastavalt oludele väga head. Olemata või võimalikke pildiustamise pisivigu siin üldse olla ei saagi, sest oleks varem reklaamitud või reklaamile peale juhtunud, et sel õhtul see kaunis loodusnähtus eestimaa taevalaotusesse nii eredalt ilmub, oleks paljud pildistama läinud juba ettevalmistatuna. Poleks uni (väsimus) suutnud küll ühtki entusiastlikku fotograafe sängi suutnud meelitada.

    VastaKustuta
  3. Mnjah, heatahtlik kadedus ... rääkisid ju sellest, meie viimasel kohtumisel, kust nende virmaliste kohta infi saab aga näed, puhas laiskus minu poolt ja info jäigi saamata õigeaegselt ... sain vaid sel õhtul hiljem arvuti taga ahhetada teiste pilte vaadates, millest kõigest ma ilma jäin :)
    Parandasin oma vead sellega, et lisasin end samuti nüüd grupi jälgijate hulka, et järgmisel korral õigel ajal ree peale saada ;)
    Pilte vaadates tekitasid minus küsimusi need kõikuvad avad Su piltidel .. kas kasutasid Tv programmiga säri seadmist, mis valib ava ise? Olen neid andmeid uurinud ka teistelt piltidelt, millele need külge on jätud ... noh, et järgmine kord lihtsalt valmis olla :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jüri, kõik seaded panin manuaalselt ja lihtsalt katsetasingi erinevaid variante, ISO ei tahtnud võimaliku müra tekkimise pärast väga kõrgeks ajada.
      Kahjuks ei ole mul lainurkobjektiivi ja panoraami tegemise mõte oli sel hetkel kui peast pühitud...

      Kustuta
    2. Mul oligi vist see viga et tegin M programmiga ja pildid tulid nliiga tumedad, oleks pidanud Tv ga tegema.

      Kustuta
    3. Jah, eks neid variante ja nõuandeid on erinevaid ja tulemust kohapeal on ikka väga raske hinnata, ikka alles kodus ja arvutis. Omaette ooper on hiljem järeltöötlus ja neid ülekrutitud pilte on ikka ka palju näha... Mina igatahes olen oma tulemusega selles mõttes rahul, et nii nagu mina neid värve kohapeal nägin, nii see ka salvestus.

      Kustuta
  4. No seekord olid sa küll 'mitte laisk fotograaf' ;) Tore esimene kohtumine on sul olnud :)

    VastaKustuta
  5. Virmalised on nii ilusad! Ja need pildid on ka ilusad. :)

    VastaKustuta
  6. Sinu esimesed virmalised on täitsa virmalised...Ma tormasin ka peale sinu juttu õue ja ikkagi nägin, kaamera kaenlasse koos statiiviga ja ei saanudki pilti, kuna ma ei tabanud üldse ära, et tuleb kõik manuali peale sättida....niisiis, ei saanud ühtegi pilti. Pärast lugesin netist, kuidas virmalisi üleüldse pildistada

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hoian sulle järgmiseks korraks pöialt, Mari! Üks huvitav nähtus on ka helendavad ööpilved, eks virmakate puudumisel tuleb neid jahtida :)

      Kustuta
  7. Kuhjaga ilu ja emotsioone! Püüan samuti pildid lisada ja siis koos andmetega- säri, ISO. Ise muutsin säri pikkust küll pildistamise ajal, polnud enne uurinud mis ja kuidas, sest välja tormamine tuli liiga äkki kui tuttav helistas, et nägi virmalisi.

    VastaKustuta